Geen reizen gevonden.
Midden - Oosten [X] -


Het dal van Eifel en Rijn
Veruit een van de mooiste landschappen waar de Rijn doorheen stroomt is het dal tussen Bingen en Koblenz, de Obere Mittelrhein. Het is een nauw dal met steile rotsen en een nauwe stroombedding waar de rivier zich met veel kracht doorheen worstelt. In gedachten klinken hier de nostalgische klanken van het lied van de Lorelei...
Vanaf € 895
Albanië
Het Balkanland Albanië heeft een eigen cultuur, een mix van religies, prachtige stranden en een ongerept berglandschap. Maar ook het verleden is hier nog terug te vinden met veel archeologische ruïnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd.
Vanaf € 1330

op reis met Asgard Reizen betekent:

  • Kleine groepen (10-20 pax)
  • Goede hotels in het centrum van de stad
  • Deskundige en betrokken reisleiders
  • Ruimte voor eigen initiatief
  • Een persoonlijke benadering
  • Veel aandacht voor cultuur en geschiedenis
Architectuur- en kunstreis Stuttgart (gegarandeerd vertrek)
Stuttgart heeft veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbuser, Walter Gropius en Mies van de Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 20. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.
Vanaf € 745
Bremen, Worpswede en Fischerhude
In het midden van een voormalig turfstekersgebied vinden we de kunstenaarsdorpjes Worpswede en Fischerhude. Een inspiratiebron voor kunstenaars. Hiernaast bezoeken we Bremen en de Kunsthalle.
Vanaf € 545
De Amsterdamse School in Groningen
In de provincie Groningen zien we tijdens de reis opvallend veel voorbeelden van de Amsterdamse School met een inleidende lezing van kunsthistorica Jikke van der Spek.
Vanaf € 545
De Graanrepubliek On Tour met Frank Westerman
Schrijver Frank Westerman neemt u mee door het decor van zijn bestseller de Graanrepubliek en houdt voorafgaande hieraan een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt.
Vanaf € 255
De wereld volgens Darp met Frank Westerman (gegarandeerd vertrek)
Naast de succesvolle Graanrepubliek on Tour neemt schrijver Frank Westerman u mee op een tweedaagse tijdreis langs stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog én de Koude Oorlog in Drenthe. Hij doet dit aan de hand van zijn meest recente boek ‘De wereld volgens Darp: De nagalm van de Koude oorlog sinds de val van de Muur'. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan het Darperbos waar tot begin 1992 een veertigtal Amerikaanse kernwapens lagen opgeslagen.
Vanaf € 255
Edvard Munch in en rond Oslo
Vanaf € 1645
Franse Loire
Volgens sommigen is dit het mooiste landschap van Frankrijk: de vallei van de Loire. De luchten zijn er lichter, de wolken hoger en de populieren uitbundiger dan in andere delen van Frankrijk. Deze afwisselende, actieve reis voert naar het hart van de Loirestreek.
Vanaf € 1395
Friese Adel
Tijdens deze reis worden prachtige verhalen afgewisseld met anekdotes, romantische liefdesgeschiedenissen maar ook met verhalen waarin geweld en rampen voorkomen. We bezoeken enkele states, ooit behorend aan de (Friese) adel die een grote stempel op hun omgeving hebben gedrukt. Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Staten en Stinzen leidt ons rond!
Vanaf € 695
Gent - Jan van Eyck
Met een ode aan Jan van Eyck bezoeken we in Het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling “Van Eyck, een optische revolutie”. Om Van Eycks optische revolutie tastbaar te maken worden zijn schilderijen naast de werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst. Maar we gaan ook naar het Design Museum, die onder de titel “Kleureyck” een opmerkelijke expositie rond het thema kleur brengt.
Vanaf € 399
Groninger kerken
Nergens zijn zoveel expressieve goed bewaarde kerken te vinden als in Groningen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier vertelt u hierover en neemt u mee langs de mooiste kerkjes van de provincie.
Vanaf € 215
Hanzesteden aan de Duitse Oostzeekust
Langs de Duitse Oostzeekust liggen oude steden als een parelketting aaneengeregen. Zeeroverij en machtige tegenstanders als de koning van Denemarken brachten deze steden bij elkaar in een uiterst succesvolle stedenbond: de Duitse Hanze.
Vanaf € 875
Helsinki, moderne architectuur, design & meer...
Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en krijgen inzicht in het denken van de moderne architecten zoals Alvar Aalto.
Vanaf € 895
het Hellums Paasspel (gegarandeerd vertrek)
Zoals we tegenwoordig door EO's Passion meegenomen worden in het verhaal van Jezus, zo deden ze dat in de Middeleeuwen ook al: muziek, gezang en theater om de gelovigen het verhaal te laten meevoelen en meebeleven.
U kunt dit nu ook opnieuw beleven in Hellum met het Hellums Paasspel, een bijzonder stukje middeleeuwse geschiedenis uit de Groninger klei !
Vanaf € 245
Ierland
Ierland, een land waar waar de geschiedenis voelbaar met je mee reist.
De stad Dublin met O’Connell Street en The GPO en Trinity College met het unieke Book of Kells. Het schrale landschap van The Burren waar de IJstijd nog maar gisteren lijkt te zijn verdwenen maar ook de singing pubs in Galway waar verdrietige liederen over de liefde en vrolijke over de oorlog worden gezongen. De uitgestrekte leegte van het landschap met al eeuwen geleden verlaten dorpjes en de oeroude kloostercomplexen waar de missionarissen werden opgeleid om het christendom naar noordwest Europa te brengen. Ierland, dat het voorbeeld was voor de romantische en soms kwaadaardige landschappen in de Bommel-strips van Marten Toonder. Ierland... reis mee met Nick Kieft en ontdek het zelf.
Vanaf € 1575
Kunst in de Ruhr (gegarandeerd vertrek)
Het Ruhrgebied is tegenwoordig een van de meest interessante culturele hotspots van het Europese continent. Een unieke urbane ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst en cultuur.
Vanaf € 545
Londen
Londen is een fascinerende stad voor architectuur. De oudere architectuur geniet al lange tijd een goede reputatie, maar ook de moderne architectuur is indrukwekkend. Suzanne Roelofs neemt u mee op een architecturale ontdekkingstocht !
Vanaf € 895
Manchester en Liverpool
Op deze reis nemen we u mee naar de bakermat van de industriële revolutie, de streek rond Manchester en Liverpool, om u te laten genieten van de rijke industriele nalatenschap, omgetoverd tot een moderne en boeiende omgeving.
Vanaf € 1395
Murcia, de Moorse oase van zuid Spanje
De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden, moorse valleien, bruisende vissersdorpjes, palmentuinen, oase-achtige landschappen, authentieke gebruiken en feesten, 300 dagen zon per jaar en een voortreffelijke gastronomie gebaseerd op de producten uit deze 'moestuin van Europa' .
Vanaf € 1265
Onontdekt Belarus
Vanaf € 1595
Pasen in Valencia (gegarandeerd vertrek)
We beleven het Valenciaanse feest Semana Santa met indrukwekkende processies en bezoeken andere stadswijken, waardoor u een verdiepende kennismaking met de stad ervaart. Valencia in het kwadraat dus!
Vanaf € 1295
Rügen -
Het schiereiland Rügen was in de vorige eeuw een geliefde plaats om te kuren en trok vele kunstenaars. Een mooie combinatie met de Hanzesteden Stralsund, Güstrow en Wismar, waar veel moois op architectuur en cultureel gebied te zien is.
Vanaf € 865
Thüringen
Onder bezielende leiding van Oranjekenner Bearn Bilker ontdekken we Thüringen, waar de wortels liggen van ons huidige vorstenhuis.
Vanaf € 895
Theodor Fontanereis
Theodor Fontane wordt gezien als de belangrijkste romanschrijver van Duitsland in de negentiende eeuw. Zijn geboortestreek, de Mark Brandenburg, had veel moois te bieden. Vanuit onze standplaats Neuruppin zullen we het landschap met meren, bossen en heuvels, pittoreske stadjes en de bijdehorende verhalen leren kennen.
Vanaf € 745

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: