Geen reizen gevonden.
Baltische Landen [X] -


Het dal van Eifel en Rijn
Veruit een van de mooiste landschappen waar de Rijn doorheen stroomt is het dal tussen Bingen en Koblenz, de Obere Mittelrhein. Het is een nauw dal met steile rotsen en een nauwe stroombedding waar de rivier zich met veel kracht doorheen worstelt. In gedachten klinken hier de nostalgische klanken van het lied van de Lorelei...
Albanië
Het Balkanland Albanië heeft een eigen cultuur, een mix van religies, prachtige stranden en een ongerept berglandschap. Maar ook het verleden is hier nog terug te vinden met veel archeologische ruïnes, die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd.
Vanaf € 1330

op reis met Asgard Reizen betekent:

  • Kleine groepen (10-20 pax)
  • Goede hotels in het centrum van de stad
  • Deskundige en betrokken reisleiders
  • Ruimte voor eigen initiatief
  • Een persoonlijke benadering
  • Veel aandacht voor cultuur en geschiedenis
Architectuur- en kunstreis Stuttgart (gegarandeerd vertrek)
Stuttgart heeft veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbuser, Walter Gropius en Mies van de Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 20. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.
Vanaf € 745
Bremen, Worpswede en Fischerhude
In het midden van een voormalig turfstekersgebied vinden we de kunstenaarsdorpjes Worpswede en Fischerhude. Een inspiratiebron voor kunstenaars. Hiernaast bezoeken we Bremen en de Kunsthalle.
Vanaf € 575
De Amsterdamse School in Groningen
In de provincie Groningen zien we tijdens de reis opvallend veel voorbeelden van de Amsterdamse School met een inleidende lezing van kunsthistorica Jikke van der Spek.
Vanaf € 545
De Graanrepubliek On Tour met Frank Westerman
Schrijver Frank Westerman neemt u mee door het decor van zijn bestseller de Graanrepubliek en houdt voorafgaande hieraan een lezing o.a. over het bewogen leven van staatsman Sicco Mansholt.
Vanaf € 255
De wereld volgens Darp met Frank Westerman
Naast de succesvolle Graanrepubliek on Tour neemt schrijver Frank Westerman u mee op een tweedaagse tijdreis langs stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog én de Koude Oorlog in Drenthe. Hij doet dit aan de hand van zijn meest recente boek ‘De wereld volgens Darp: De nagalm van de Koude oorlog sinds de val van de Muur'. Een van de hoogtepunten is een bezoek aan het Darperbos waar tot begin 1992 een veertigtal Amerikaanse kernwapens lagen opgeslagen.
Vanaf € 255
Edvard Munch in en rond Oslo
Vanaf € 1645
Friese Adel
Tijdens deze reis worden prachtige verhalen afgewisseld met anekdotes, romantische liefdesgeschiedenissen maar ook met verhalen waarin geweld en rampen voorkomen. We bezoeken enkele states, ooit behorend aan de (Friese) adel die een grote stempel op hun omgeving hebben gedrukt. Bearn Bilker, voorzitter van Stichting Staten en Stinzen leidt ons rond!
Vanaf € 695
Groninger kerken
Nergens zijn zoveel expressieve goed bewaarde kerken te vinden als in Groningen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier vertelt u hierover en neemt u mee langs de mooiste kerkjes van de provincie.
Vanaf € 215
Helsinki, moderne architectuur, design & meer...
Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en krijgen inzicht in het denken van de moderne architecten zoals Alvar Aalto.
Ierland
Ierland, een land waar waar de geschiedenis voelbaar met je mee reist.
De stad Dublin met O’Connell Street en The GPO en Trinity College met het unieke Book of Kells. Het schrale landschap van The Burren waar de IJstijd nog maar gisteren lijkt te zijn verdwenen maar ook de singing pubs in Galway waar verdrietige liederen over de liefde en vrolijke over de oorlog worden gezongen. De uitgestrekte leegte van het landschap met al eeuwen geleden verlaten dorpjes en de oeroude kloostercomplexen waar de missionarissen werden opgeleid om het christendom naar noordwest Europa te brengen. Ierland, dat het voorbeeld was voor de romantische en soms kwaadaardige landschappen in de Bommel-strips van Marten Toonder. Ierland... reis mee met Nick Kieft en ontdek het zelf.
Vanaf € 1575
Kunst in de Ruhr
Het Ruhrgebied is tegenwoordig een van de meest interessante culturele hotspots van het Europese continent. Een unieke urbane ontmoetingsplek voor liefhebbers van kunst en cultuur.
Vanaf € 545
Londen
Londen is een fascinerende stad voor architectuur. De oudere architectuur geniet al lange tijd een goede reputatie, maar ook de moderne architectuur is indrukwekkend. Suzanne Roelofs neemt u mee op een architecturale ontdekkingstocht !
Vanaf € 895
Manchester en Liverpool
Op deze reis nemen we u mee naar de bakermat van de industriële revolutie, de streek rond Manchester en Liverpool, om u te laten genieten van de rijke industriele nalatenschap, omgetoverd tot een moderne en boeiende omgeving.
Onontdekt Belarus
Rügen -
Het schiereiland Rügen was in de vorige eeuw een geliefde plaats om te kuren en trok vele kunstenaars. Een mooie combinatie met de Hanzesteden Stralsund, Güstrow en Wismar, waar veel moois op architectuur en cultureel gebied te zien is.
Vanaf € 865
Thüringen
Onder bezielende leiding van Oranjekenner Bearn Bilker ontdekken we Thüringen, waar de wortels liggen van ons huidige vorstenhuis.
Vanaf € 895
Theodor Fontanereis
Theodor Fontane wordt gezien als de belangrijkste romanschrijver van Duitsland in de negentiende eeuw. Zijn geboortestreek, de Mark Brandenburg, had veel moois te bieden. Vanuit onze standplaats Neuruppin zullen we het landschap met meren, bossen en heuvels, pittoreske stadjes en de bijdehorende verhalen leren kennen.
Vanaf € 745

Heeft u nog een vraag ?

Laat u informeren door onze reisspecialisten
Ganzevoortsingel 2-1
9711 AL Groningen

050 - 368 48 28
info@asgard.nl
www.asgard.nl


Aangesloten bij: