Architectuur- en kunstreis Stuttgart

Stuttgart architectuur en brug

Het bij velen onbekende Stuttgart heeft zeer veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Mies van der Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 1920. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects.

  • Thema van de reis: Architectuur
  • Bestemming: Stuttgart | Duitsland | Europa
  • Vertrekdatum: 12 augustus 2020 (NOG 5 PLAATSEN BESCHIKBAAR)
  • Reisduur: 5 dagen
  • Busreis
Reisomschrijving
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Boek deze reis
Galerij

Stuttgart heeft zeer veel te bieden op het gebied van moderne architectuur. Architecten als Le Corbusier, Walter Gropius en Mies van der Rohe realiseerden hier hun prototype huizen in de jaren 1920. Maar ook recent zijn er schitterende musea gerealiseerd van architecten als UNStudio en Delugan Meissl Associated Architects. Tel daar de kleurrijke architectuur van Hundertwasser in de buurt van Stuttgart bij op en een indrukwekkend stadscentrum met oude paleizen, een art deco markthal, veel groen en indrukwekkende kunstmusea en het zal u niet verbazen dat Stuttgart voor kunst- en architectuurliefhebbers een geliefde bestemming is.

Dag 1: Vandaag reizen we per bus naar Stuttgart. Nadat we in het hotel hebben ingecheckt dineren we gezamenlijk in de stad.

Dag 2: We maken vandaag gedegen kennis met het centrum van Stuttgart te beginnen met een uitgebreide stadswandeling. We beginnen met de nieuwe wijk rondom het station. In dit zogeheten Europaviertel zijn mooie woningen, kantoren, winkels en de hypermoderne bibliotheek van de Koreaanse architect Eun Young Yi gerealiseerd. Daarna staan we uitgebreid stil bij het station en de controversiele vernieuwing die daar nu gaande is. We vervolgen onze route door het centrum waar we de prachtige Art deco markthal, de oude paleizen en pleinen en het moderne kunstmuseum zien. Dit laatste is een bijna compleet glazen gebouw van het Berlijnse bureau Hascher Jehle. Via de paleistuinen eindigen we onze dag bij de museummijl, een gekleurd complex van diverse culturele instellingen, met als belangrijkste gebouw de Neue Staatsgalerie, een wereldberoemd postmodern gebouw van James Stirling. Dit museum bezoeken we ook: het museum heeft een indrukwekkende collectie kunst van o.a. Braque, Chagall, Debuffet, Klee, Nolde en Picasso.

Dag 3: Stuttgart is bij moderne architectuurliefhebbers vooral beroemd vanwege de Weissenhofsiedlung: het summum van het Nieuwe Bouwen uit 1927. Onder leiding van niemand minder dan Mies van der Rohe werd hier een moderne woonwijk gerealiseerd door architecten als J.J.P. Oud, Mart Stam, Peter Behrens, Walter Gropius en Le Corbusier. We maken een wandeling door de wijk en bezoeken het museum van de tentoonstelling in de voormalige woning gebouwd door Le Corbusier. De middag is voor het Porsche Museum, een bijna zwevend gebouw van het Weense bureau Delugan Meissl Associated Architects, in Nederland bekend vanwege het Eye filminstituut in Amsterdam.

Dag 4: Vandaag beginnen we met het Mercedes Benz museum, een bekroond gebouw van UNStudio, het bureau van Ben van Berkel, beroemd vanwege o.a. de Erasmusbrug in Rotterdam. Geïnspireerd op een DNA Helix is dit spectaculaire gebouw ook voor niet autoliefhebbers de moeite waard! U krijgt uitgebreid uitleg over hoe dit bijzondere gebouw tot stand is gekomen en ruim de tijd om het gebouw te bezoeken. In de middag verlaten de stad om naar Plochingen te gaan. Hier vinden we het kleurrijke en speelse woon- en winkelcomplex Wohnen unterm Regenturm van Friedensreich Hundertwasser. Deze idealistische kunstenaar en architect realiseerde hier een voor hem kenmerkend wooncomplex met veel kleur, ronde lijnen, boompjes en een fantasierijke toren.

Dag 5: We reizen per bus weer terug naar Nederland.

VertrekdatumPrijsEenpersoonstoeslag
12 augustus 2020 (NOG 5 PLAATSEN BESCHIKBAAR)€745,- per persoon€150,-

Inclusief:
– busreis Amsterdam – Stuttgart en vice versa
– 4 overnachtingen in het centrum van Stuttgart
– kamers met bad/douche en toilet
– verzorging op basis van logies en ontbijt
– Welkomstdiner op de eerste dag
– begeleiding door een deskundige gids
– excursies als omschreven

Exclusief:
– administratiekosten (€15,- per boeking)
– entreegelden (circa € 30,-)
– lunches en diners op niet genoemde dagen
– drankjes
– fooien

Reisleiding: Suzanne Roelofs

Hotel: Abalon Hotel

Vervoerschema bus:
10:00 Van der Valk Hotel Arnhem

De minimale groepsgrootte is 10 personen. Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.