Edvard Munch in en rond Oslo

Edvard Munch: “Solen” (The Sun), 1910-13. Van de tentoonstelling: “Edvard Munch: The modern eye” in het Munch Museum in Oslo, Noorwegen, 30 oktober 2012. Foto: Munchmuseet.

Het gloednieuwe moderne Munch Museum heeft reeds haar deuren geopend en het werk van Munch krijgt eindelijk de ruimte die het verdient. Er zijn 11 expositieruimtes over zeven verdiepingen in een uiterst modern gebouw van beton, glas en staal ontworpen door de Spaanse architectuurstudio “Estudio Herreros”.

  • Thema van de reis: Kunst
  • Bestemming: Oslo | Noorwegen | Europa
  • Vertrekdatum: verwacht voorjaar 2021
  • Reisduur: 7 dagen
  • Boot- en busreis

Via deze link kunt u de brochure van deze reis downloaden en/of printen.

Reisomschrijving

Het gloednieuwe moderne Munch Museum heeft reeds haar deuren geopend en het werk van Munch krijgt eindelijk de ruimte die het verdient. Er zijn 11 expositieruimtes over zeven verdiepingen in een uiterst modern gebouw van beton, glas en staal ontworpen door de Spaanse architectuurstudio “Estudio Herreros”.

Naast het bekende werk ‘de Schreeuw’ ontdekken we zijn grafische werk en de meer optimistische en kleurrijke schilderijen uit zijn latere jaren. Tijdens een uitstapje naar het schitterend aan het Oslofjord gelegen kunstenaarsdorp Åsgardstrand bezoeken we het vissershuisje waar Munch tijdens de lange Noorse zomers een aantal van zijn beste werken maakte. Ook een bezoek aan Universiteitsaula in Oslo mag niet ontbreken, vanwege de enorme muurschilderingen die Edvard Munch in opdracht van de universiteit maakte.

Deze reis is tevens een mini-cruise! Uw heen en terugreis vaart u per cruiseschip van Kiel naar Oslo en visa versa. Aan boord kunt u genieten van entertainment, diverse restaurants en fitness en wellness ruimtes. U overnacht in een hut met zeezicht en geniet ’s ochtends van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Van dag tot dag

Dag 1: Vanuit Groningen rijden we naar Kiel, waar we op de boot stappen voor een “mini-cruise” naar Oslo.

Dag 2: We beginnen vandaag met een ontbijtbuffet aan boord en komen rond 10 uur fris in Oslo aan. Hierna gaan we van de boot naar ons hotel in het centrum. Na de lunch maken we een stadswandeling met als thema “het 19e eeuwse Oslo” in een rustig tempo. Ons welkomstdiner is in stijl bij café Engebret.

Dag 3: Met de tram reizen we naar het net buiten het centrum gelegen Ekeberg. “De zon ging onder, plotseling werd de lucht bloedrood. Ik pauzeerde en leunde doodmoe tegen de reling. Boven de blauwzwarte fjord en de stad lagen bloed en vurige tongen. Mijn vrienden liepen door maar ik bleef achter, bevend van angst – en ik voelde een oneindige schreeuw door de natuur gaan.” Tijdens een wandeling op de Ekeberg boven Oslo vond Munch de inspiratie voor zijn indringende meesterwerk.

Daarna is het tijd voor het bezoek aan het nieuwe Munch Museum. Munch heeft ongeveer 1,150 schilderijen, 17.800 prints, 4,500 aquarellen en tekeningen en 13 beelden aan de stad Oslo nagelaten. In de loop van de middag wandelen we door de 19e-eeuwse arbeiderswijk Grunnerlokka waar Munch opgroeide. Ook bezoeken we het ‘Pere Lachaise’ van Oslo, het kerkhof Vår Frelsers Gravlund. Daar zien we onder andere het graf van Munch. 

Dag 4: Vandaag vertrekken we per trein naar Moss, waarvandaan we met een veerboot het Oslofjord oversteken naar het kunstenaarsdorp Åsgårdstrand, een charmante kustdorpje tussen Horten en Tønsberg. Hier bracht Munch vanaf 1889 heel wat zomers door. We de vissershut die dienst deed als zomerhuis en atelier. Tijdens een wandeling door het dorp zien we verschillende plekken die voorkomen in zijn schilderijen, zoals ‘Meisjes op de brug’ uit 1901. De rest van de middag en avond zijn vrij te besteden in Oslo.

Dag 5: Vanochtend en het begin van de middag heeft u vrij en krijgt u veel tips van uw reisleider om deze naar eigen keuze in te vullen. In de tweede helft van de middag gaan we langs het Ibsen Museum en bezoeken het Vigeland park. In het Vigelandpark treffen we werk van een tijdgenoot van Munch aan, de beeldhouwer Gustav Vigeland. Op ruim 80 hectare staan circa 200 sculpturen in steen, brons en ijzer die alle fasen van het menselijk leven verbeelden. Per bovengrondse metro reizen we naar het Frognerseteren station boven Oslo in de bergen met fantastisch uitzicht op het fjord. Deze laatste avond dineren we bij het charmante houten chalet Frognereteren.

Dag 6: Na het ontbijt kunt u facultatief nog een bezoek brengen aan de Opera van Oslo (met rondleiding). We vertrekken om 14.00 uur weer voor een “mini-cruise” naar Kiel, waar we de volgende ochtend rond 10.00 uur aankomen. We overnachten en ontbijten weer op de boot.

Dag 7: Vanuit Kiel rijden we terug naar Groningen (aankomst Groningen rond 15.00 uur).

Data & Prijzen
VertrekdatumPrijsEenpersoonstoeslag
16 augustus 2020€1.645,- per persoon€660,-*
Voorjaar 2021n.n.t.b.n.n.t.b.

Inclusief:
– transfer van en naar Kiel vanuit Groningen
– mini-cruise Kiel – Oslo v.v. met 3* hut aan de buitenzijde (zeezicht)
– 4 overnachtingen in het centrum van Oslo
– kamers met bad/douche en toilet
– verzorging op basis van logies en ontbijt incl op de boot
– welkomstdiner en afsluitend diner in Oslo
– deskundige Nederlandse reisleiding
– excursies als omschreven inclusief vervoer

Exclusief:
– administratiekosten (€15,- per boeking)
– entreegelden (circa €50,-)
– lunches en overige diners
– drankjes
– fooien

Reisleiding:
Libbe Terpstra

Hotel: nog niet bekend

Vervoerschema: Vertrek is rond 07:00 vanuit Groningen

Overnachten in Asgard Hotel op 15 augustus 2020 (optie):
2- persoonskamer €115,- inclusief biologisch ontbijt buffet
1- persoonskamer €100,- inclusief biologisch ontbijt buffet
(excl. toeristenbelasting van € 3,70 p.p.p.n.)

*Wanneer u op de boot een hut deelt is de éénpersoonskamertoeslag €260,-

De minimale groepsgrootte is 10 personen. Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Boek deze reis

U kunt deze reis nog niet online boeken. Als u interesse heeft kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Galerij