La Palma: La Isla Bonita

Het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden is ook het steilste en het groenste eiland van de archipel. De natuur is er meer ongerept dan elders, met grote contrasten in landschap, klimaat en vegetatie. Van de hoge bergtoppen en uitgedoofde vulkanen in het centrum van het eiland, de eindeloze bananenplantages in het Westen, het ruige Noorden, tot het vruchtbare en vochtige Oosten en het zwarte lavaslandschap in het Zuiden. Maar ook eeuwenoude laurierbossen, authentieke dorpjes en stadjes, en de grootste telescopen ter wereld, vanwege een van de meest heldere sterrenhemels ter wereld.

  • Thema’s van de reis: NatuurCultuur
  • Bestemming: La Palma | Canarische Eilanden (Spanje) | Europa
  • Vertrekdatum: Nog niet bekend
  • Reisduur: 6 dagen
  • Vliegreis
Reisomschrijving
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Boek deze reis

Het meest noordwestelijke eiland van de Canarische Eilanden is ook het steilste en het groenste eiland van de archipel. De natuur is er meer ongerept dan elders, met grote contrasten  in landschap, klimaat en vegetatie. Van de hoge bergtoppen en uitgedoofde vulkanen in het centrum van het eiland, de eindeloze bananenplantages in het Westen, het ruige Noorden, tot het vruchtbare en vochtige Oosten en het zwarte lavaslandschap in het Zuiden. Maar ook eeuwenoude laurierbossen, authentieke dorpjes en stadjes, en de grootste telescopen ter wereld, vanwege een van de meest heldere sterrenhemels ter wereld.

Eigenlijk is het een mini-continent, nauwelijks 28 kilometer breed en 48 kilometer lang. Zonder massatoerisme, alles is er nog kleinschalig en ongerept. De afstanden lijken kort maar door het bergachtige karakter duurt het allemaal wat langer. Onze rondreis vindt plaats per comfortabele minibus en hoewel La Palma het wandeleiland per uitstek is houden wij het bij korte en eenvoudige wandelingen. Voor de “echte” wandelaars bestaat er de mogelijkheid een langere en zwaardere wandeling te maken met een professionele wandelgids.

Dag 1: De hoofdstad Santa Cruz de la Palma heeft slechts 16.000 inwoners en is een van de mooiste historische steden van de Canarische Eilanden. Hier beginnen we onze reis met een wandeling door de oude stad, langs de mooie koloniale gebouwen. In de 16de eeuw was dit een van de welvarendste steden en havens van Europa, rijk geworden door de suikerhandel en belangrijke stopplaats op de route van en naar Amerika.. Hier verblijven we de eerste dag en proeven we niet alleen de lokale sfeer maar ook de lokale gerechten en dranken.

Dag 2: De tweede dag beginnen we met een mooie busroute naar het het vruchtbare en vochtige Noordwesten. Onderweg zijn er volop drakenbloedbomen, mooie uitkijkpunten op de kust en de bergen,  en authentieke dorpjes zoals San Andrés en Barlovento.

Dag 3: Deze dag staat in het teken van het ruige bergachtige binnenland. We rijden in de richting van de krater van de Caldera de Taburiente, naar een indrukwekkend uitkijkpunt en langs de belangrijkste sterrenwachten van het Westelijke halfrond. Hier ligt ook de hoogste bergtop van het eiland (2.426 meter): Roque de los Muchachos.

Dag 4: Op de vierde dag gaan we naar de andere kant van het eiland, de zonnige Westkust vol bananenplantages, via Los Llanos de Aridane (de grootste plaats van het eiland) het mooie Tazacorte, de haven van Tazacorte en het uitzichtpunt Time.

Dag 5: Vandaag maken we een grote tocht door het vulkanische zuiden, tot aan de vuurtoren en zoutpannen van Fuencaliente en zien we ook een stuk van het indrukwekkende Cumbre Vieja natuurpark.

Dag 6: Op deze dag is er (afhankelijk van de terugvlucht) ruimte voor een vrije invulling. Op deze dag vliegen we terug naar Nederland.

VertrekdatumPrijsEenpersoonstoeslag
Nog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend

Inclusief:
– retourvlucht Amsterdam – La Palma
– 5 overnachtingen
– kamers met bad/douche en toilet
– verzorging op basis van logies en ontbijt
– deskundige Nederlandse reisleiding
– excursies als omschreven inclusief vervoer

Exclusief:
– administratiekosten (€15,- per boeking)
– entreegelden
– ruimbagage
– overige lunches en diners
– drankjes
– fooien

Reisleiding:
Petra van Mullekom

Hotel:
Nog niet bekend

Vluchtschema:
Nog niet bekend

Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Op dit moment kunt u nog niet via onze website reserveren voor deze reis. Bij interesse kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.