Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog ‘echt’ Spaans. Eeuwenoude steden, moorse valleien, bruisende vissersdorpjes, palmentuinen, oase-achtige landschappen, authentieke gebruiken en feesten, 300 dagen zon per jaar en een voortreffelijke gastronomie gebaseerd op de producten uit deze ‘moestuin van Europa’ .

  • Thema’s van de reis: NatuurCultuur
  • Bestemming: Murcia | Spanje | Europa
  • Vertrekdata: 17 februari 2021 | 24 februari 2021
  • Reisduur: 7 dagen
  • Vliegreis

Via deze link kunt u de brochure van deze reis downloaden en/of printen.

Reisomschrijving
Van dag tot dag
Data & Prijzen
Boek deze reis
Galerij

De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog ‘echt’ Spaans. Eeuwenoude steden, moorse valleien, bruisende vissersdorpjes, palmentuinen, oase-achtige landschappen, authentieke gebruiken en feesten, 300 dagen zon per jaar en een voortreffelijke gastronomie gebaseerd op de producten uit deze ‘moestuin van Europa’. Ook het Romeinse en ‘Cartaagse’ Cartagena en het palmenwoud van Elch (Unesco wereldcultuurerfgoed) staan op ons programma.

Op zo’n 30 kilometer ten noordwesten van de stad Murcia ligt de prachtige vallei Valle de Ricote, waar de rivier Segura zijn weg kronkelend doorheen vindt. Hier is het een reis terug in de tijd naar het Moorse Spanje van eeuwen geleden, vooral van half februari tot half maart wanneer de perzikbomen in volle bloei staan. Paars en roze kleuren de velden met fruit en citrusgaarden, een magische sfeer valt ons ten deel!

Onder leiding van de zeer deskundige Petra van Mullekom ontdekt u de onbekende regio Murcia, waarbij architectuur, geschiedenis en natuur afwisselend aan bod komen.

Dag 1: Vanaf Schiphol vliegen we naar Alicante (of eventueel vanaf Eindhoven is ook mogelijk, vraag een offerte bij ons aan), waar Petra ons verwelkomt op de luchthaven. Ons verblijf de komende dagen is in een centraal gelegen hotel in het centrum van Murcia. Na aankomst eten we Spaanse tapas in Bar Hispano, tegenover het hotel.

Dag 2: Vanuit ons hotel is alles op loopafstand te bereiken: we bezoeken vanmorgen de enorme kathedraal (met de mooiste barokfacade- van Spanje), de versmarkt ‘Mercado de las Verónicas, de flaneerstraat Trapería, het verrassende Casino (dit is een besloten sociëteit, geen gokparadijs!), het gemeentehuis van de bekende architect Rafael Moneo en de Segura rivier. We eten bij Petra’s favoriete bar, Los Toneles.

Dag 3: Vandaag maken we een rit naar de zee, maar ook een rit terug in de tijd. De historische havenstad Cartagena ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Murcia. Gesticht door de zwager van Hannibal in 229 v.C. was het een welvarende Romeinse stad en in de daarop volgende eeuwen vooral een belangrijke haven van de Spaanse marine. Pas in de jaren 90 werd het Romeinse en Punische verleden herontdekt en prachtig gerestaureerd. We bezoeken het Romeinse theater met museum, en maken een wandeling door de historische binnenstad met de wijk van het Romeinse Forum. Met behulp van een moderne liftconstructie komen we boven op de Concepción berg, voor het beste uitzicht over de stad en de baai. Daarna vertrekken we naar het authentieke vissersdorpje Cabo de Palos, waar we lunchen aan de haven in restaurant El PezRojo, met uitzicht op zee. Na de lunch maken we nog een wandeling naar de vuurtoren van Cabo de Palos, een van de grootste van Spanje, en we zien ook het Mar Menor, een van de grootste binnenmeren van Spanje. Op de terugweg naar Murcia bezoeken we nog even het bedevaartsoord Fuensanta, enkele kilometers buiten de stad gelegen, op een berg in een bosrijke omgeving, met een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 4: Vandaag ontdekken we de binnenlanden van Murcia, de Moorse vallei van Ricote, een van de laatste gebieden in Spanje waar de ‘Moriscos’ nog woonden tot begin van de 17e eeuw. We nemen een mooie route die slingert langs de rivier Segura, met ingenieuze irrigatiesystemen, imposante bergen en vruchtbare velden. Als extra tijdens de reis in maart: Aan het einde van de vallei, in Cieza, staan alle fruitbomen deze tijd van het jaar in bloei en maken we een tour door de velden met een lokale gids. Vooral de kleur rose, in alle schakeringen overheerst, de kleur van de bloesem van perzik-, abrikoos-, en nectarinebomen. Hierna bezoeken we het minuscule dorpje Ojós, waar je je waant in een andere eeuw en in een andere wereld. We maken een kleine wandeling door de eeuwenoude citrusplantages en genieten van de lunch met streekproducten. Via het bekende kuuroord Archena rijden we door een oase-achtig landschap terug naar Murcia.

Dag 5: Zo’n 60 kilometer noordwaarts, in de provincie Alicante, bezoeken we vandaag de plaats Elche. Hier ligt het grootste (dadel)palmenwoud van Europa, inmiddels Unesco werelderfgoed. We bezoeken de gemeentelijke palmentuin, de Huerto del Cura en ook de Basilica Menor de Santa Maria. Hier vindt al eeuwenlang elk jaar in augustus het unieke ‘Misteri’ plaats. Ook dit is Unesco wereldcultuurerfgoed! Om een goed idee te krijgen van dit bijzondere feest bezoeken we het museum van het Misteri de Elche. Na een mooie lunch in het centrum van Elche rijden we weer terug in Murcia.

Dag 6: Vandaag is alweer de laatste dag van onze reis. We blijven vandaag weer in Murcia en bezoeken diverse bezienswaardigheden zoals het Santa Clara klooster (een voormalig islamitisch paleis), de overblijfselen van de Arabische stadsmuren, en de verrassende kerk van San Juan de Dios (waaronder Moorse resten zijn gevonden). Voor de liefhebbers gaan we ook nog naar het Salzillo museum, waar de pronkstukken van de Semana Santa processies te zien zijn.

Dag 7: Op deze dag is er (afhankelijk van de terugvlucht) ruimte voor een vrije invulling. Op deze dag vliegen we terug naar Nederland.

VertrekdatumPrijsEenpersoonstoeslag
17 februari 2021Nog niet bekendNog niet bekend
24 februari 2021Nog niet bekendNog niet bekend

Inclusief:
– retourvlucht Amsterdam – Alicante
– 6 overnachtingen in centraal gelegen hotel in Murcia
– kamer met bad/douche en toilet
– op basis van logies en ontbijt
– tapas op dag 1 bij aankomst
– lunch op dag 2, 3 en 4
– excursies als omschreven inclusief vervoer
– deskundige reisbegeleiding door Petra van Mullekom

Exclusief:
– administratiekosten (€15,- per boeking)
– overige lunches en diners
– drankjes
– entreegelden (circa €35,- per persoon)
– fooien
– ruimbagage (circa €50,-)

Reisbegeleiding:
Petra van Mullekom

Hotel:
nog niet bekend

Vluchtschema:
nog niet bekend

Verlengen/Wijzigen:
Het is mogelijk om de reis met een of meerdere dagen te verlengen. Vliegen vanaf Eindhoven of Rotterdam is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, wij maken graag een passende offerte voor u.

De minimale groepsgrootte is 10 personen. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Op dit moment kunt u nog niet via onze website reserveren voor deze reis. Bij interesse kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.