Kom naar de informatie-avond voor Oman! Klik voor meer informatie

Pasen in Valencia

  • Vertrekdatum: 14 april 2023
  • Reisduur: 7 dagen
  • Soort reis: vliegreis
  • Reisleider: Petra van Mullekom

Dit is geen standaard reis naar Valencia. We maken een verdiepende kennismaking met de stad. Tijdens deze reis bezoekt u andere stadswijken, monumenten, parken en musea. Bovendien maakt u het authentieke Valenciaanse feest “Semana Santa” mee. Dit Paasfeest bevat indrukwekkende processies die uitsluitend plaatsvinden in de wijk El Cabañal, de oorspronkelijke visserswijk gelegen aan zee.

De processies zijn in de wijk El Cabañal, de oorspronkelijke visserswijk gelegen aan zee, nog een echt ‘volks’ gebeuren waar een groot deel van de mensen uit deze wijk aan deelneemt. Behalve de personages en gebeurtenissen uit de Heilige Week komen ook vele andere Bijbelse personages en passages aan bod. Via de paasprocessies maken we kennis met deze bijzondere wijk, van vissershuizen en kleine villaatjes in jugendstil stijl, en een bijzondere historie. We treden ook in de voetsporen van de bekende Valencianen die hun hart verpand hadden aan dit deel van Valencia, zoals de schrijver Vicente Blasco Ibañez (zijn prachtige huis aan zee is nu een museum), en de schilder Joaquín Sorolla, die als geen ander het bijzonder licht van Valencia weergaf op zijn doeken. Aan de mooie strandpromenade is het bovendien goed vertoeven en wandelen. Andere wijken van Valencia waar we nu wat ‘dieper’ op ingaan zijn onder andere El Carmen, het oudste en meest historische deel, met vele verborgen straatjes en hoekjes met een verrassende geschiedenis. De ideale plek voor een bijzondere ‘tapas’ tour dus! Ruzafa is de nieuwe opkomende ‘hippe’ wijk. Deze voormalige arbeidsbuurt is nu de geliefde plek voor kunstenaars, kunstgalerijen, originele winkeltjes en restaurants. De ‘chique’ tegenhanger van Ruzafa is de Ensanche, de elegante wijk uit het begin van de 20e eeuw, waar de gegoede Valenciaanse families zich vestigden, met prachtige staaltjes jugendstil architectuur. Tenslotte maken we ook een uitstapje naar het platteland ten noorden van Valencia, naar het kleine plaatsje Meliana waar we op de boerderij van, en onder leiding van, Toni Montoliu de beste Valenciaanse paella klaarmaken, en eten!

Dag 1:

We vliegen van Amsterdam naar Valencia, hierna volgt de transfer naar ons hotel. We sluiten deze eerst dag af met een diner in een gezellig Spaans restaurant vlakbij ons hotel.

Dag 2:

Het is vandaag Goede Vrijdag. Dit is de belangrijkste dag van de Paasprocessies in de stad. Vroege vogels kunnen ‘s morgens vroeg al gaan kijken naar de ‘ontmoeting’ van de twee belangrijkste broederschappen op het strand van El Cabañal. Maar we gaan in ieder geval naar de grote avond-processie om 18:30 waar alle broederschappen en parochies aan deelnemen. De rest van de dag bezoeken we enkele bijzondere kerken in de stad, zoals El Patriarca, San Juan del Hospital (oudste en kruisvaarderskerk), de oude universiteit en de voormalige Joodse wijk. Onze lunch is in een verrassend restaurant! Daarna is een siësta een goede optie om ‘s avonds fit te zijn voor de processie.

Dag 3:

Vanmorgen bezoeken we de wijken Ruzafa en Ensanche, beiden van het begin van de vorige eeuw en met veel Valenciaanse ‘jugendstil’ (hier ‘modernismo’ genoemd) met het verschil dat Ensanche werd gebouwd voor de gegoede burgerij uit die tijd, en Ruzafa voor de arbeiders. In de Ensanche proef je nog steeds die sfeer van toen, terwijl Ruzafa nu de nieuwe ‘hippe’ wijk van Valencia geworden is. We drinken koffie en lunchen in enkele van de vele bijzondere café’s en restaurants in dit deel van de stad. ‘s Middags bezoeken we het Fallas Museum van Valencia, om een indruk te krijgen van het ‘andere’ grote feest van Valencia, dat elk jaar in maart plaatsvindt.

Dag 4:

Vandaag is het Paaszondag en wonen de indrukwekkende morgenprocessies bij in de wijk El Cabañal. Ook bezoeken we er het museum van de Semana Santa en het-huis van de schrijver Vicente Blasco Ibañez. ‘s Middags bezoeken we het prachtige museum van Bellas Artes, om onder andere de werken van de bekende Valenciaanse schilder Joaquin Sorolla te zien. Direct naast het museum ligt het rustige Viveros park, de voormalige paleistuinen van Valencia.

Dag 5

Een uitstapje buiten de stad staat vandaag op het programma. Het natuurpark Albufera begint al op slechts 10 kilometer ten zuiden van Valencia. Het grootste zoetwatermeer van Spanje wordt omgeven door rijstvelden en bossen. Het is hier heerlijk rustig en je proeft de sfeer van het platteland en van de eeuwenoude tradities. In het vissersdorpje El Palmar bekijken we eerst hoe de visvangst er eeuwenlang plaats vond en hoe de rijst wordt geteeld. Daarna maken we een boottochtje op het meer met een lokale visser. Na afloop hebben we een paella lunch gereserveerd in een van de vele authentieke restaurants van het dorp. Juist in dit gebied werd de paella, inmiddels het Spaanse gerecht bij uitstek, voor het eerst bereid!

Dag 6:

Na het ontbijt eerst wat vrije tijd en daarna een wandeling met ‘tapas tour’ door de historische wijk El Carmen. De geschiedenis van de stad is hier nog overal tastbaar aanwezig, zoals in stukken van de Arabische stadsmuur, de smalle straatjes met stadspaleizen van de adellijke middeleeuwse families, en de Romeinse stichting van de stad. We bezoeken onder andere de opgravingen en het Museum Almoina. Onze route voert ons langs nog onbekende en minder bezochte delen van deze karaktervolle wijk, zoals het voormalige klooster van El Carmen. ’s Middags is er nog tijd om bijvoorbeeld het Cabecera park te bezoeken (het laatste deel van de droge rivierbedding van de Turia) en het vlakbij gelegen museum van historie van de stad, gevestigd in een voormalig waterreservoir.

Dag 7  Terug naar Nederland

Vandaag is de terugvlucht naar Amsterdam.

VertrekdatumPrijs per persoon1 persoons kamertoeslag
14 april 2023€1.695 ,-€ 390,-

Bagage

U kunt kosteloos 1 stuk handbagage meenemen. Kiest u ervoor ruimbagage mee te nemen dan zijn daar extra kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wijzigen/Verlengen

Het is mogelijk om de reis met een of meerdere dagen te verlengen. Vliegen vanaf Eindhoven is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, wij maken graag een passende offerte voor u.

De minimale groepsgrootte is 10 personen. De maximale groepsgrootte is 15 personen. Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Reservering voor de reis naar:

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox