Versace en Mendini in Groningen

28 maart gegarandeerd vertrek!

Foto’s © Groninger Museum

In deze 2-daagse reis nemen wij u mee door de geschiedenis van de stad Groningen. We zien de architectuur die Groningen rijk is, een stad die voortdurend in beweging is. Daarnaast bezoeken we de tentoonstelling ‘Gianni Versace retrospective’ in het Groninger Museum. We overnachten in het design hotel ‘Asgard Hotel’.

“In de kleurrijke en gewaagde tentoonstelling nemen we u mee in een wereld van extravagante kleding en uitbundige catwalkshows, waarin mode, pop en design op spectaculaire wijze samenkomen. ” – Groninger Museum.

Dag 1: stadwandeling door Groningen

U reist op eigen gelegenheid naar Groningen. Rond 14.00 uur kunt u inchecken in het Asgard hotel, de koffie en Gronings lekkers staan klaar.

Na de koffie beginnen we met een stadswandeling. Ellen laat u de Italiaanse architectuur zien die Groningen rijk is en neemt u mee in de geschiedenis van de stad. Groningen is voortdurend in beweging en kent Middeleeuwse, barokke, neoklassieke en art nouveau en postmodernistische bouwkunst. In de jaren 1990 konden we spreken van een Italiaanse golf, toen architecten Mendini, Natalini en Grassi hun sporen in het centrum van de stad achterlieten met beeldbepalende gebouwen.

Daarnaast zien we de kogels van Bommen Berend in een gevel aan het Zuiderdiep. En zien we één van de mooiste Art Nouveau gebouwen van Nederland en één van de nieuwste aanwinsten in de stad: het Groninger Forum.

We dineren gezamenlijk in een van de beste Italiaanse restaurants van Groningen. Na het diner wordt u in de Groene Kamer van het hotel verwacht voor de lezing ter introductie van de voorstelling in het Groninger museum die we morgen bezoeken.

Dag 2: bezoek Groninger Museum

We bezoeken om 10.00 uur gezamenlijk de tentoonstelling “Gianni Versace retrospective”. Na dit bezoek bent u vrij u dag verder in te vullen, u kunt uw bagage bij het hotel achter laten mocht u nog andere plannen gemaakt hebben.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
25 februari 2023€ 225,-€ 45,-
28 maart 2023€ 225,-€ 45,-

Reservering voor de reis

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox