Helsinki, moderne architectuur, design & meer

Onder leiding van architectuurhistoricus Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en krijgen inzicht in het denken van de moderne architecten zoals Alvar Aalto.

  • Thema van de reisArchitectuur, Kunst
  • Bestemming:  Helsinki | Finland | Europa
  • Vertrekdatum: 22 oktober 2020
  • Reisduur: 4 dagen
  • Vliegreis
Reisomschrijving
Van dag tot dag
Boeken
Data & Prijzen

In de moderne architectuur en design is het werk van Finse kunstenaars baanbrekend geweest. Ook in de vormgeving van artistieke en industriële producten neemt Finland al jarenlang een leidende positie in. Hoewel het de architect Alvar Aalto was die een beslissende stempel drukte op de moderne Finse architectuur, kenmerken meer architecten zich door een bijzonder oorspronkelijke stijl. Het verwerken van natuurlijke materialen en subtiel gebruik van ruimtelijke omgeving en lichtinval zijn kenmerkend.

Onder leiding van specialiste op het gebied van moderne architectuur Suzanne Roelofs ontdekken we het hedendaagse Helsinki, bezoeken toonaangevende musea en krijgen meer inzicht in het denken en bouwen van moderne architecten zoals Alvar Aalto.

Dag 1: We vliegen vandaag naar Helsinki. Voordat we naar ons hotel gaan maken we een uitgebreide stadstour waarbij we de belangrijkste gebouwen van Helsinki zien, zoals het indrukwekkende Art Deco treinstation ontworpen door Eliel Saarinen en het beroemde Finlandiahuis van Avar Aalto. Ook staan we stil bij het Kiasma museum, ontworpen door de Amerikaan Steven Holl. Natuurlijk worden de Domkerk, Russische Kerk, Rotskerk en het marktplein aan het water en de boulevards van Helsinki niet vergeten. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in een typisch Fins restaurant.

Dag 2: Vandaag beginnen we de dag met een bezoek aan de nieuwe centrale bibliotheek (2017). Daarna gaan we naar het spraakmakende Amos Rex Kunstmuseum (2018). We bespreken hier de architectuur van het gebouw en de liefhebber kan natuurlijk ook de collectie bekijken. De middag is gewijd aan Alvar Aalto. We bezoeken zijn huis en studio en sluiten de dag af met een bezoek aan de Aalto Universiteit die hij ontworpen heeft. Door middel van een stadswandeling kunnen we zijn gebouwen goed bewonderen.

Dag 3: We beginnen de dag met een korte wandeling door het Kamppi centrum, een grote nieuwe stadsontwikkeling met winkels, woningen ende prachtige houten Kamppi kapel (K2S Architects Ltd, 2012). Daarna bezoeken we het Arabia District. Dit gebied, bekend vanwege de beroemde keramiek fabriek, is nu een moderne nieuwbouwwijk met veel aandacht voor kunst en groen in haar ontwerp. Vervolgens gaan we naar het Designmuseum, waar we een goed overzicht krijgen van (toegepast) Fins design, denk bijvoorbeeld aan iittala, Marimekko en Nokia.

Dag 4: We vliegen terug naar Amsterdam. U heeft afhankelijk van uw terugvlucht nog wat vrije tijd om musea te bezoeken of te winkelen.

VertrekdatumPrijsEenpersoonstoeslag
22 oktober 2020€895,- per persoon€115,-

Inclusief:
– retourvlucht Amsterdam – Helsinki
– 3 overnachtingen in Helsinki
– kamers met bad/douche en toilet
– verzorging op basis van logies en ontbijt
– welkomstdiner
– deskundige Nederlandse reisleiding
– excursies als omschreven inclusief vervoer

Exclusief:
– administratiekosten (€15,-)
– entreegelden (circa €35,-)
– ruimbagage
– lunches en overige diners
– drankjes
– fooien

Reisleiding: Suzanne Roelofs

Hotel: Design hotel Helka

Vluchtgegevens: nog niet bekend

De minimale groepsgrootte is 10 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Dit programma is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.