Vanaf 19 juli en de gehele maand augustus zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 12.00-16.00 uur. Wij reageren per mail zo spoedig mogelijk, maar dit kan iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Groninger Kerken

Gegarandeerd vertrek!

Nergens zijn zoveel expressieve goed bewaarde kerken te vinden als in Groningen. Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier vertelt u hierover en neemt u mee langs de mooiste kerkjes van de provincie.

  • Reisdata: 29 – 30 september 2024
  • Reisduur: 2 dagen
  • Soort reis: busreis
  • Reisleider: Saskia van Lier

Het best bewaarde geheim van Nederland is de Groninger kerkschat. Nergens zijn zoveel expressieve en goed bewaarde kerken te vinden als in de noordelijkste provincie van ons land. Nergens zijn zoveel schilderingen te zien, zelfs hele series, nergens zijn zoveel geheime plekjes in de kerk herontdekt, nergens zijn de grafdichten nuchterder en nergens straalt de dieprode baksteen meer expressie uit. Eenzaam staan ze op wierden in het weidse Groninger land. Onderweg hoef je alleen maar de volgende toren te volgen en je komt bij weer een ongerept juweel van een kerk.

Maar waar is de sleutel? En wat doen al die verstopte nissen in de kerk? En hoe moet ik de schilderingen lezen? Daarvoor kunt u op pad met Asgard, onder deskundige begeleiding van Godsdienstwetenschapper Saskia van Lier.

Dag 1

Vanaf 15.00 uur kunt u inchecken in het Asgard Hotel aan de Ganzevoortsingel 2-1 in Groningen. ’s Avonds krijgt u een lezing over de geschiedenis van de Groninger Kerken met veel beeldmateriaal (19.30 uur tot ca. 21.30 uur).

Dag 2

We vertrekken na het ontbijt voor een dagexcursie langs de prachtige Groninger kerken:

Garmerwolde: laat Romaanse kruiskerk met vrijstaande toren uit de 13e eeuw.
Woltersum: met een middeleeuwse kansel met beschilderde panelen.
Middelstum: grote gotische adelskerk, hoort bij het ‘grootste museum van Nederland’ van het Catharijneconvent.
Westerwijtwerd: vechtende Friezen op de muur geschilderd? Wat doen die daar?
We lunchen in Westerwijtwerd.
Leermens: klassieke romanogotische kerk met ‘knielnissen’ en een crypte.
Loppersum: met spectaculaire schilderingen in koor en Mariakapel.

Het programma eindigt rond 17.00 uur in het Asgard Hotel op ca. 5-10 loopminuten van het Centraal Station van Groningen.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
29 september 2024 (gegarandeerd vertrek)€ 285,-€ 45,-

Reservering voor de reis

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox