Kunst & architectuur in Kopenhagen

Gegarandeerd vertrek!

Gekleurde huisjes Nyhavn

Nog altijd minder bekend dan veel andere, grotere Europese hoofdsteden, maar juist daardoor vol verrassingen en voordelen. Bereidt u zich voor op een reis die doordrenkt is met kunst, cultuur en comfort naar een Europese hoofdstad die minder bekend is, maar desondanks verrassend: Kopenhagen. Deze stad biedt veel verrassingen, met de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar in een bruisende en hippe binnenstad. Bewonder de combinatie van historische gebouwen en moderne architectuur in de haven.

  • Reisdatum: 21 – 26 oktober 2024
  • Reisduur: 6 dagen
  • Soort reis: busreis
  • Reisleider: Leo Delfgaauw

Tijdens deze reis bezoeken we onder andere het Museum Louisiana, het Nationaal Museum en de Hirschsprung Collectie, waar we ons kunnen onderdompelen in de kunst van Matisse en andere meesters. Daarnaast verkennen we het kasteel Rosenborg en de moderne architectuur van Ørestad, ontworpen door Deense ‘sterarchitect’ Bjarke Ingels. Deze korte reis naar Kopenhagen belooft een onvergetelijke ervaring te worden.

Op de eerste avond van onze reis verblijven we in Hamburg. Op de daaropvolgende dag, alvorens we naar Kopenhagen vertrekken, staat een bezoek aan de Hamburger Kunsthalle op de planning.

Dag 1: vertrek naar Hamburg

Begin van de middag vertrekken we vanuit Groningen richting Hamburg. Bij aankomst checken we in bij ons hotel en dineren gezamenlijk.

Dag 2: Hamburg Kunsthalle en vertrek naar Kopenhagen

We beginnen de dag met een bezoek aan de Hamburger Kunsthalle, het belangrijkste museum van deze stad met onder andere het werk van de 19e eeuwse schilder Caspar David Friedrich. Zijn landschapsschilderijen gelden als hoogtepunt van de Duitse Romantiek.

Rond het middag uur vertrekken we met de bus richting Kopenhagen. Na incheck dineren we gezamenlijk.

Dag 3: Stadswandeling, Kasteel Rosenborg en Moderne Architectuur in Kopenhagen

Na het ontbijt verkennen we Kopenhagen door een stadswandeling door de fraaie oude stad met het schilderachtige Nyhavn, de koninklijke residentie Amalienborg en het imponerende Operagebouw aan de haven. De oude havenstad combineert prachtig met moderne architectuur en gerenoveerde pakhuizen.

In de middag brengen we een bezoek aan park Rosenborg en het Statens Museum, het park vormt een groene oase in het hart van de stad. Kasteel Rosenborg herbergt de schatkamer van de Deense kroonjuwelen. Langs de botanische tuinen gaan we naar het Nationale Museum om te genieten van een schitterende collectie schilderijen van Matisse en tijdgenoten.

Begin van de avond verkennen we de stad door middel van een bustour moderne architectuur Ørestad (VM building): Kopenhagen biedt een staalkaart van indrukwekkende moderne architectuur. We zien enkele voorbeelden van de Deens ‘sterarchitect’ Bjarke Ingels.

Dag 4: Kunst en Design bij Museum Louisiana en Ordrupgaard in Denemarken

We vertrekken met de bus naar museum Louisiana met een schitterend uitzicht over de Sont (ca. 40 km boven Kopenhagen): Waarschijnlijk het mooiste museum van Denemarken. Het ligt ten noorden van Kopenhagen aan de kust van de Sont.

De verzameling moderne en hedendaagse kunst is net zo indrukwekkend als het uitzicht over zee met Zweden aan de horizon. Tot de hoogtepunten van de verzameling behoren onder meer de beelden van Giacometti en werken van verschillende Pop Art kunstenaars. Een heerlijke plek ook voor koffie, lunch en een bezoekje aan de museumwinkel, u vindt hier veel Deens Design.

Op de route terug naar de stad maken we een stop voor de bijzondere verzameling Deense 19e eeuwse schilderkunst en Franse impressionisten in Museum Ordrupgaard. Museum Ordrupgaard is een ontdekking voor fijnproevers.

Dag 5: Klassieke en Moderne Kunst bij Museum Glyptotek en Hirschsprung Collectie in Denemarken

We brengen een bezoek aan Museum Ny Carlsberg Glyptotek met een prachtige wintertuin. Even vermaard als gevarieerd is de Glyptotek, met klassieke en moderne kunst. Beelden van Rodin en een rijke collectie Franse meesterwerken van o.a. Cézanne, Degas, Van Gogh, Gauguin en Monet.

Na de lunch bezoeken we de Hirschsprung collectie. We hebben een vrije middag waarin u bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan de David Collectie Islamitische kunst een heuse kennismaking met de ‘Deense Gouden Eeuw’. Schilderijen uit de 19e eeuw die in de afgelopen decennia ook internationaal steeds beroemder én gewilder zijn geworden. Een grote verrassing van ‘noordelijke’ schilderkunst van het hoogste niveau!

Dag 6: vertrek naar Nederland

We vertrekken op tijd richting Nederland en verwachten rond 18.00 uur te arriveren op Groningen CS.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
21 oktober 2024 (gegarandeerd vertrek)€ 1.695,-€ 365,-

Reservering voor de reis naar:

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox