Biënnale Venetië

Vol!

De Biënnale van Venetië is een absoluut hoogtepunt in de wereldwijde presentatie van hedendaagse beeldende kunst. Tegen het onovertroffen decor van de eeuwenoude stad presenteert de Biënnale de nieuwste kunst in al haar verscheidenheid. De Biënnale is een avontuur en een sprookje tegelijk.

  • Reisdata: 7 – 11 oktober 2024
  • Reisduur: 5 dagen
  • Soort reis: vliegreis
  • Reisleider: Leo Delfgaauw

In een Vijfdaags programma brengt u een uitgebreid bezoek aan de centrale tentoonstelling en de vele landenpaviljoens in de Arsenale en de Giardini. De Nederlandse bijdrage komt dit keer van kunstenaar Renzo Martens in samenwerking met kunstenaars uit de Republiek Congo. We besteden twee dagen aan het bezoeken van de tentoonstellingen in de Giardini en het Arsenale. Daarnaast zien we tentoonstellingen in de oude stad in kerken, palazzi en andere historische gebouwen. Tijdens de stadswandelingen maakt u kennis met de architectuur en monumenten en de unieke sfeer van deze stad in de lagune. In ons programma zullen we ook ruimte geven voor bijzondere tentoonstellingen zoals die in Palazzo Grassi en Punta della Dogana. En u kunt eigen keuzes maken voor ‘highlights’ zoals het Peggy Guggenheim museum of de Academia.

Tijdens deze reis verblijven we in accommodatie Combo, een unieke plek dicht bij de Rialto brug en de historische vismarkt. Deze accommodatie is gebouwd in het voormalige Crociferi- klooster. Deze plek is bedoeld als een plek waar Venetianen en reizigers elkaar ontmoeten. Het Klooster heeft zijn beschermheren altijd gastvrijheid en rust geboden en heeft aangemoedigd tot dialoog tussen de stad en de wereld.

U verblijft hier in een één of tweepersoonskamer met eigen badkamer, maar er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes zoals een gemeenschappelijk keuken waar u gebruik van kunt maken. Een ietwat andere locatie dan u van ons gewend bent, maar een prachtige plek om het echte Venetië nog beter te leren kennen.

Inhoudelijk wordt de reis begeleid door kunsthistoricus dr. Leo Delfgaauw. Hij zal u uitgebreid informeren over de Biënnale , over de verschillende tentoonstellingen en over de (kunst)geschiedenis van Venetië.

Dag 1 Amsterdam – Venetië

Vandaag vliegen we van Amsterdam naar Venetië. Per boottransfer komen we aan in de oude stad en wandelen we naar ons hotel. ’s Avonds dineren we gezamenlijk.

Dag 2 Giardini

Deze ochtend beginnen we met een bezoek aan de Giardini; dit stadspark is van oudsher het Biennale terrein en hier vinden we zowel de centrale tentoonstellingen als een groot aantal nationale paviljoens waaronder dat van Nederland (ontworpen door Gerrit Rietveld). Dit jaar is het de 60ste editie van de Biennale. De centrale tentoonstelling is samengesteld door de Braziliaanse curator Adriano Pedrosa en is getiteld ‘Foreigners Everywhere’.

De Nederlandse bijdrage komt van Renzo Martens en Cercle d’Art des Travailleurs de Plantation Congolaise (CATPC). Gezamenlijk verzorgen zij een presentatie in het Rietveldpaviljoen.
We nemen de hele dag de tijd voor het bekijken van alle tentoonstellingen in de Giardini.

Dag 3 Arsenale

Deze dag bezoeken we de tweede hoofdlocatie van het evenement: Arsenale.
Dit voormalige marine complex is méér dan indrukwekkend. De grote tentoonstelling is deel van ‘Foreigners Everywhere’, ook hier is een aantal landenpaviljoens te bezichtingen.

Dag 4 Palazzo Grassi- Punta della Dogana

Voor vandaag staat een bezoek aan enkele musea op het programma. Belangrijke hedendaagse kunst wordt getoond in Palazzo Grassi en in Punta della Dogana. Beide musea zijn particulier initiatief van de Franse kunstverzamelaar Francois Pinault.

Maar u kunt ook zelf een keuze maken uit de vele tentoonstellingen, monumenten en musea voor moderne of oude kunst. Bijvoorbeeld Academia, Peggy Guggenheim, Ca’ d’Oro of Palazzo Cini. Ook een stadswandeling, een bezoek aan belangrijke kerken (San Marco basiliek, Frari) of het prachtige Dogenpaleis behoren tot de mogelijkheden.

Dag 5 Venetië – Amsterdam

De ochtend ter vrije besteding en om nog eens te genieten van deze prachtige stad. Voor wie wil: een wandeling naar het San Marcoplein om daar de belangrijkste historische gebouwen nog eens te bewonderen. En misschien wel met een kopje koffie bij de mooiste (maar zeker niet goedkoopste) koffiesalon van Venetië: Caffè Florian. De bijeenkomsten die hier plaatsvonden van kunstenaars in de 19e eeuw vormen feitelijk de vroegste geschiedenis van de Biennale van Venetië!

In het hotel worden we verwacht voor een afscheidslunch, na de lunch vertrekken we met de waterbus richting de luchthaven.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
7 oktober 2024 (vol)€ 1.395,-€ 280,-

Deze reis is volgeboekt.

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox