Vanaf 19 juli en de gehele maand augustus zijn wij telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 12.00-16.00 uur. Wij reageren per mail zo spoedig mogelijk, maar dit kan iets langer duren dan u van ons gewend bent.
Kunst in de Ruhr

De Ruhr is een gebied waar het tintelt en knettert van de energie, waar prachtige kunstcollecties te vinden zijn, waar de grootmeesters van de hedendaagse architectuur werken, waar wetenschap en bedrijfsleven zich storten op ICT en nanotechnologie.

  • Reisdata: 20 – 23 juni 2024
  • Reisduur: 4 dagen
  • Soort reis: busreis
  • Reisleider: Nick Kieft

Het Ruhrgebied bruist van energie en creativiteit, met een schat aan prachtige kunstcollecties en grootmeesters van hedendaagse architectuur. In deze regio, waar wetenschap en bedrijfsleven zich toeleggen op baanbrekende ICT- en nanotechnologieën, voelt het alsof alles mogelijk is.

Hoewel velen dit niet zullen verwachten, is het allemaal te vinden in de Ruhr. Het industriële verleden van de regio, met zijn grauwe arbeiderswijken en smog, behoort tot het verleden. Hoewel de industrie nog steeds prominent aanwezig is, zijn veel oude fabrieken en mijnen gesloten en hebben ze plaatsgemaakt voor groene landschapsparken en kunstgalerieën. De kolossale architectuur van de Zollverein, temidden van oude, roestige machines, vertelt het verhaal van dit bijzondere gebied in het Ruhrmuseum.

Dag 1: Ontdek de pracht van het Ruhrgebied: de Gasometer en Zeche Zollverein XII!

We bezoeken vanochtend de Gasometer, een gigantische gashouder waarin wisselende exposities worden gehouden. Dit jaar is ‘Planeet oceaan’ het thema. De Gasometer heeft een hoogte van 117 meter en biedt ook een fraai uitzicht over het Ruhrgebied. Daarna rijden we door naar de Zeche Zollverein XII, ooit de grootste kolenmijn van Europa, nu cultureel centrum met een aantal bijzondere musea. ’s Middags komen we aan in ons hotel in Essen. 

Dag 2: Essen: Dom, Folkwang Museum en Villa Hügel.

Deze morgen verkennen we het centrum van Essen en bezoeken onder meer de prachtige Dom. Na de koffie bezoeken we het wereldberoemde Folkwang Museum waar een prachtige collectie kunst vanaf de Romantiek tot hedendaagse kunst te zien is. Na dit bezoek gaan we naar de Villa Hügel, waar de staalmagnaat Alfred Krupp zijn woonhuis en kantoorgebouw bouwde.

Dag 3: Duisburg: Kunst en Industrieel Erfgoed.

Deze dag gaan we naar Duisburg. Als eerste bezoeken we het Museum Küppersmühle waar naoorlogse Duitse en internationale kunst wordt getoond. In de middag bezoeken we het Lehmbruck Museum waar veel werk van deze expressionistische beeldhouwer staat, naast wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Op de terugweg naar Essen brengen we nog een bezoek aan Landschaftspark Duisburg Nord, waar het terrein van een voormalige hoogoven- en staalfabriek van Krupp de enorme dimensies van een dergelijk bedrijf laat zien.

Dag 4: Ontdek de schitterende architectuur van de Zeche Zollern II/IV!

In de ochtend bezoeken we de Zeche Zollern II/IV bij Dortmund. Een heel bijzondere mijn die bij zijn oplevering in 1898 een schitterend architectonisch ‘Gesamtkunstwerk’ van gebouwen in overgang van historisme en Jugendstil liet zien. Na dit bezoek rijden we weer terug naar Nederland.

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
20 juni 2024 (vol)€ 835,-€ 150,-

Deze reis is volgeboekt.

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox