Lente in Elzas Lotharingen: Frans-Duitse kruisbestuivingen

Deze reis is voor een ieder, die verlangt naar lente! Deze reis door het gebied Elzas-Lotharingen doet de lente verschijnen in de heuvels en toont de dalen van het verdwenen rijk; Lorreinen, dat in het huidige Elzas-Lotharingen is blijven leven. Reis mee met Steven Bastmeyer, onze nieuwste reisleider, naar een keur aan zinnenstrelende lentelandschappen, de Ardennen, de Eifel, Lotharingen zelf, de Elzas en de Rijnvalleien.

Zo zien we betoverende kunststeden zoals Trier, Metz, Nancy en Straatsburg.

  • Reisdata: datum volgt nog
  • Reisduur: 6 dagen
  • Soort reis: busreis
  • Reisleider: Steven Bastmeyer

Voor een ieder, die verlangt naar lente! Deze reis door het gebied Elzas-Lotharingen doet de lente verschijnen in de heuvels en toont de dalen van het verdwenen rijk; Lorreinen, dat in het huidige Elzas-Lotharingen is blijven leven. Deze reis voert u naar een keur aan zinnenstrelende lentelandschappen, de Ardennen, de Eifel, Lotharingen zelf, de Elzas en de Rijnvalleien. Zo zien we betoverende kunststeden zoals Trier, Metz, Nancy en Straatsburg. We zien 20 eeuwen kunst, waar een bijzondere plaats is voor Art Nouveau en Jugendstil uit de 20ste-eeuwse kunst.

Dag 1: vertrek richting Ardennen en verkenning Trier

Vandaag vertrekken we vanuit de opstapplaatsen P+R Haren en Amersfoort Centraal Station richting de Ardennen en ontmoeten we daar het glooiende landschapsschoon: Hautes Fagnes en Hoge Eifel (Prüm en Bitburg). Dit brengt ons naar het oeroude Trier, de oudste stad van Duitsland. Wij verkennen de stad, bewonderen de Romeinse monumenten, de Porta Nigra en de Aula Basilica, de Romaanse Dom en de Gotische Onze Lieve Vrouwe. We sluiten de dag af met een gezamenlijk welkomstdiner.

Dag 2: bezoek aan Metz

Na een goed ontbijt vertrekken we op tijd uit Trier. We rijden door de weelderige Moezelvallei stroomopwaarts naar het machtige Metz. Hier aangekomen bewonderen we de schitterende gotische Cathédrale, fameus om haar vensters van Chagall. We brengen een bezoek aan het State of the Art Centre Pompidou, beroemd om spraakmakende tentoonstellingen. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Nancy, de sfeervolle hoofdstad van Lotharingen, waar Renaissance, Rococo en Art Nouveau samen komen. We gaan ‘s avonds naar de Place Stanislas een ensemble van ravissante Rococo en souperen in het Excelsior, een Grand Cafe uit de Belle Epoque.

Dag 3: stadswandeling hoogtepunten Art Nouveau en vrije tijd

We beginnen de dag met een stadswandeling langs de hoogtepunten van de Art Nouveau en bezoeken én passant het Museede l’Ecole de Nancy en de Villa Majorelle.

‘s Middags is er vrije tijd om er zelf op uit te gaan en met volle teugen te genieten van deze verrukkelijke stad, plein, park

Dag 4: bezoek aan de Elzas

Vandaag rijden wij door Lotharingen, recht door de Vogezen naar de Elzas en haar hoofdstad, het stoere Straatsburg. Wij bijten hier het spits af in de Cathedrale een hoogtepunt van Frans/Duitse Gothiek en de Aubette, hoogtepunt van Moderne Kunst. Daarna is er gelegenheid een keuze te maken uit de vele musea, die de stad rijk is. Wij maken een wandeling door de oude stad en tafelen in de Petite France.

Dag 5: Freiburg im Breisgau en Colmar

Vandaag rijden we door de Rijnvallei naar Freiburg im Breisgau aan de voet van het Zwarte Woud. Daar bewonderen we de Münsterkerk en genieten van de zaterdagse Markt.

Rond de middag rijden we over de Kaiserstuhl, een gedoofde vulkaan vol wijngaarden naar Colmar in de Elzas. Er zal gelegenheid zijn om te gaan tafelen. Na de lunch is er vrije tijd voor het Musée Unterlinden u kunt hier het beroemde veelluik van Matthias Grünewald bewonderen. Deels langs de wijnvelden rijden we terug naar Straatsburg.

Dag 6: terug naar Nederland

Vandaag rijden wij terug door de Rijnvallei, wij verlaten de snelweg voor een tocht langs de Bergstrasse door het Odenwald, waar dankzij de gunstige ligging de lente steevast het eerste begint “Frühlings Erwachen”.

Wij bezoeken de Mathildenhöhe in Darmstadt, een beroemd Gesamtkunstwerk van Jugendstil en vervolgen onze tocht thuiswaarts als de tijd het toelaat langs de Rijn.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
Volgt nogVolgt nogVolgt nog

Deze reis is al geweest. Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuwe reisdata voor deze en andere reizen? Volg ons dan op Facebook en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox