Montenegro: een onbekende parel aan de Adriatische kust

Gegarandeerd vertrek

Baai van Kotor

Aan de Adriatische kust ligt een klein, onbekend land verborgen met een ongekende mooie natuur en historische architectuur. De Montenegrijnse natuur doet in veel opzichten denken aan de imposante Noorse fjorden gecombineerd met het geliefde Middellandse zeeklimaat.

In deze reis zien we verschillende culturele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zowel langs de kust als in het binnenland. Daarnaast zal er voldoende tijd zijn om te genieten van de rust, zon en zee die dit land te bieden heeft.

  • Reisdatum: 19-28 september 2023
  • Reisduur: 10 dagen
  • Soort reis: vlieg- en busreis
  • Reisleider: Ljiljana Gajic

Deze 10-daagse reis is een ontmoeting met een veelal onbekend land dat veel te bieden heeft wat betreft natuur, (historische) architectuur en gastronomie. Tijdens onze reis bezoeken we bijvoorbeeld Middeleeuwse forten en kloosters, we genieten van lokale producten met een bijzonder verhaal. We zullen hiervoor zowel locaties in het binnenland als langs de kust bezoeken, waardoor we veel van de lokale natuur zien. We rijden door de hoge bergen, bossen en vlak langs het water met prachtige panorama’s als gevolg.

Naast de vele excursies is er tijdens deze reis ook voldoende tijd om te rusten. Juist vanwege de relatieve onbekendheid bij het grote publiek is het een geliefde kustplaats vanwege de rust die men hier vindt. We verblijven op een mooie locatie met uitstekende voorzieningen waar u kunt genieten van de zon, kunt zwemmen of uw rust kunt vinden.

Dag 1: aankomst in Montenegro

We vliegen vanaf Rotterdam naar Dubrovnik. Vanuit hier vertrekken we per bus naar Budva. Hier checken we in bij het prachtige Avala Resort.

Dag 2: excursie naar Budva Cetinje en Krapina

Na het ontbijt vertrekken we per minibus en krijgen we een rondleiding door het kleine land Montenegro. De afstand tot de oude hoofdstad Cetinje, het cultuurhistorische centrum van Montenegro, is slechts 30 km – en een half uur rijden. In Cetinje vind je tal van kloosters, musea, bibliotheken, theater en meer dan 10 oude ambassades uit het verleden sinds 1878.

Na ons bezoek aan de oude hoofdstad reizen we terug naar ons resort. Tot het diner heeft u tijd om vrij in te delen. Daarna rijden wij naar een typisch oud kustdorp genaamd Krapina. We dineren in de pure natuur bij een viskwekerij omgeven door een bronwater rivier en een eco-tuin.

Dag 3: bezoek aan Kotor

Vandaag bezoeken wij een bekende oude stad aan de Montenegrische kust: Kotor. Deze Middeleeuwse stad staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kotor ligt aan het einde van de Baai van Kotor. 

In de late namiddag bezoeken we de Lady of the Rocks, één van de twee eilandjes voor de kust van Perast in het midden van de Baai van Kotor. Dit is een kunstmatig eiland dat is ontstaan door een bolwerk van rotsen en door het laten zinken van oude en in beslag genomen schepen geladen met rotsen.

Dag 4: Ostrog klooster en Romeinse Mozaïken

Vandaag bezoeken we de beroemdste heiligdommen in Montenegro, het Montenegrijnse heiligdom van het Ostrog klooster. We bezoeken het klooster door in beide richtingen minibusjes te nemen naar het klooster.

Na dit bezoek lunchen we in de buurt van het klooster. Opgefrist vervolgen we onze rit langs Niksic tot Risan terug naar de kust met een bezoek aan de Romeinse mozaïeken in de kustplaats Risan.

In de late namiddag rijden we terug naar Budva.

Dag 5: vrije tijd

Vandaag heeft u de mogelijkheid om uw dag vrij in te delen. Geniet bijvoorbeeld van de spa, bezoek het strand of de oude stad van Budva. 

Dag 6: Rijeka Crojevic, boottocht naar Virpazar, wijnproeverij

We rijden van Budva naar Rijeka Crnojevc. Hier bevond zich de eerste drukkerij in Montenegro, die 39 jaar na het eerste gedrukte boek in de wereld verscheen. Van Rijeka Crojevic maken we een boot/panorama tocht over het Skadarmeer tot Virpazar.

Op de boot krijgen we verfrissende huisgemaakte drankjes en specialiteiten uit het gebied. Aangezien we in het meest populaire wijngebied van Montenegro zijn, bezoeken we een kleine familiewijnmakerij, om deze ook te proeven.

Daarna maken we korte reis van zo’n 45 minuten van Virpazar terug naar ons hotel aan de kust. 

Dag 7: Budva Riviera, Sveti Stefan en Petrovac

Vandaag maken we een gemakkelijke, ontspannende reis met een rit met bijzondere uitzichten langs de kust van de Budva Riviera en het glamoureuze Sveti Stefan, of St. Stefan. Een eiland dat is bezocht door wereldberoemde sterren, acteurs en prinsen. 

We maken ook een stop bij de kustplaats Petrovac, dat naast Sveti Stefan ligt. Hier maken we een mooie ontspannen ochtendtocht voor we terugkeren naar het hotel. U heeft dan nog vrije tijd tot het diner. Voor het diner vertrekken we naar het dorp Krapina voor een diner onder het genot van een traditionele volks voorstelling.

Dag 8: vertrek naar Herceg Novi, bezoek luxueuze jachthavens

Vandaag verlaten we de Riviera van Budva en vertrekken we naar Herceg Novi, de laatste stad van Montenegro. Deze stad ligt dichtbij de Kroatische grens en onze luchthaven op de terugweg. Op de weg naar Herceg Novi bezoeken we Tivat / Porto Montenegro, één van de meest luxueuze jachthavens aan de Adriatische Zee, evenals de Porto Novi in Kumbor. Dit is een pure luxe gebied.

Daarna overnachten we in Herceg Novi:
Mei reis in het prachtige 5-sterrenhotel Lazure. Het hoofgebouw is gehuisvest in een gerenoveerd 18e-eeuws monumentaal pand, historisch complex genaamd Lazaret, gebouwd in de 18e eeuw. Het werd geopend in september 2018.
September reis in het 5-sterrenhotel Blue Kotor Bay Premium Spa Resort. Dit hotel heeft een fantastische locatie in de baai van Kotor en ligt direct aan het strand. Ooit was dit een kuuroord.

Dag 9: ontspanning op de boot en het strand

Vandaag is een ontspannende dag. We maken een panoramatocht op de boot over de Riviera van Herceg Novi. We bezoeken ook het strand Zanjic, waar we lunchen op het strand en waar u ook kunt zwemmen. 

Dag 10: terugreis naar Nederland

Na een transfer naar de luchthaven van Dubrovnik vliegen we terug naar Nederland. 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
19 september 2023€ 3.625,-€ 230,-

De reis is boekbaar op aanvraag. U kunt contact met ons opnemen via info@asgard.nl of 050-3684828.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox