Montenegro: een onbekende parel aan de Adriatische kust

Baai van Kotor

Aan de Adriatische kust ligt een klein, onbekend land verborgen met een ongekende mooie natuur en historische architectuur. De Montenegrijnse natuur doet in veel opzichten denken aan de imposante Noorse fjorden gecombineerd met het geliefde Middellandse zeeklimaat.

In deze reis zien we verschillende culturele hoogtepunten die het land te bieden heeft, zowel langs de kust als in het binnenland.

  • Reisdatum: 5 – 12 oktober 2024
  • Reisduur: 8 dagen
  • Soort reis: vlieg- en busreis
  • Reisleider: Ilja Kovačević

Deze 8-daagse reis is een ontmoeting met een veelal onbekend land dat veel te bieden heeft wat betreft natuur, (historische) architectuur en gastronomie. Tijdens onze reis bezoeken we bijvoorbeeld Middeleeuwse forten en kloosters, we genieten van lokale producten met een bijzonder verhaal. We zullen hiervoor zowel locaties in het binnenland als langs de kust bezoeken, waardoor we veel van de lokale natuur zien. We rijden door de hoge bergen, bossen en vlak langs het water met prachtige panorama’s als gevolg en brengen ook een bezoek aan Shkodër in Albanië onder begeleiding van de reisleider en een plaatselijke gids.

Dag 1: Aankomst in Montenegro

We vliegen vanaf Rotterdam naar Dubrovnik. Vanuit hier vertrekken we per bus naar Budva.

Dag 2: Rijeka Crojevic, boottocht naar Virpazar, wijnproeverij

Na het ontbijt vertrekken we per bus richting het dorp Rijeka Crnojevc. De eerste drukkerij in Montenegro verscheen 39 jaar na het eerste gedrukte boek ter wereld.

Vanaf Rijeka Crojevic varen we met de boot over het mer van Shkodër naar Virpazar. Op de boot krijgen we zelfgemaakte drankjes en huisgemaakte specialiteiten uit dit gebied. Hier bezoeken we een kleine familie wijnmakerij, om de wijn te proeven en traditioneel te lunchen. Vanaf Virpazar/Brceli gaan we terug naar ons hotel aan de kust.

Dag 3: Bezoek aan Shkodër, Albanië

Vandaag brengen we een bezoek aan het buurland Albanië. We rijden langs prachtige stranden aan de Adriatische zee. Tot aan de grens van Albanië passeren we de parel van Montenegro, st. Stefan, Petrovac bar and Ulcinj. Zodra we de grens hebben gepasseerd rijden we door naar Shkodër. We lunchen in een traditioneel Albanees restaurant, gevolgd door een rondleiding door de stad en het Rozafa fort.

Na de stadswandeling heeft u de rest van de middag vrij om Shkodër verder te ontdekken, langs de over van het meer te wandelen of winkels te bezoeken.
Laat in de middag rijden we terug naar Budva.

Dag 4: Cetinj – vrije middag Budva

Na het ontbijt vertrekken we voor onze eerste excursie en rondreis door het kleine land Montenegro. We zijn slechts 30 km en een half uur rijden verwijderd van onze oude hoofdstad en het cultuurhistorisch centrum van ons land, Cetinj.
Kloosters, musea, bibliotheken, theater en ruim 10 oude ambassades uit het verleden, bestaande vanaf 1878.

Nadat we Cetinj bezocht hebben en genoten hebben van de lunch met prachtig uitzicht over de Boka Baai, vertrekken we richting Budva, u heeft de middag hier vrij te besteden.

Dag 5: Kotor – Perast

Vandaag bezoeken we een de bekenste oude steden aan de Montegrijse kust. Het oude centrum van Kotor staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1979.
Het middeleeuwse stadje Kotor ligt helemaal aan het eind van de Baai van kotor.

Laat in de middag bezoeken we de “Vrouwe van de Rotsen? in Perast, een van de twee eilandjes voor de kust van Perast in het midden van de baai van Kotor, dit is een kunstmatig eiland gecreëerd door het tot zinken brengen van oude en in beslag genomen schepen, beladen met rotsen.

Dag 6: Tivat en de haven van Montenegro – Etnische dorp Krapine

Vandaag verlaten we de riviera van Budva en verhuizen we naar Tivat, een nieuw soort luxe aan de kust van Montenegro en een van de vele nieuw gebouwde havens aan de Adriatische zee.
Na het luxueuze deel van de Montenegrijnse kust vervolgen we de dag in de geest van de Montenegrijnse plattelandstraditie en gaan we voor de lunch naar het etnische dorp Krapina. Hier zal de eigenaar van het landgoed ons verwelkomen en genieten we van een heerlijk bereide lunch met eko producten en horen we het verhaal van een traditionele Montenegrijnse familie.

Dag 7: Ostrog – Niksic – Risan

Vandaag bezoeken we de beroemdste heiligdommen in Montenegro, het Montenegrijnse heiligdom van het Ostrog-klooster. We zullen het klooster bezoeken met kleine minibusjes en lunchen na het bezoek aan het klooster onderaan de weg naar het klooster.
na de lucnh vervolgen we onze weg via Niksic naar Risan waar we wederom uitzicht hebben op de Boka baai. Deze wordt veelal vergeleken met de Fjorden in Noorwegen.
Laat in de middag rijden we terug naar ons hotel.

Dag 8: terugreis naar Nederland

Na een transfer naar de luchthaven van Dubrovnik vliegen we terug naar Nederland. 

* Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

VertrekdatumPrijs per persoonEenpersoonstoeslag
5 oktober 2024€ 2.295,-€ 150,-

De reis is boekbaar op aanvraag. U kunt contact met ons opnemen via info@asgard.nl of 050-3684828.

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Nieuwsbrief
Het recente reisaanbod in uw mailbox